Påske

Vi er faktisk begyndt på den allerede i søndags, det var jo Palmesøndag. Nu hvor jeg arbejder på et Gymnasium, så holder jeg næsten ferie sammen med eleverne, derfor kan jeg nå meget i Påsken. Derfor har jeg valgt at forkæle mig selv.

Hvordan fejres Påsken?

Hos mig er der aldrig blevet indført traditioner. Jeg har forsøgt, da børnene var små, det blev ikke, som jeg drømte om. Da jeg flyttede til Holstebro med yngste pigen og sønnen min, forsøgte jeg igen, det var vanskeligt, der var jo ½ hos mig, ½ hos far. De 2 ældste havde deres eget, så, traditionen blev ikke en tradition. Nu forsøgte jeg igen, der er jo ingen børn hjemme mere. Desværre, ingen succes. En skal sælge hus, en er på ferie med vennerne, en skal arbejde alle dage. Det var derfor ikke muligt at få samling på tropperne.

Når jeg går rundt i byen, i butikkerne, så ligger der masser af pynt til Påsken, der er lige så meget som til Julen. Jeg har ikke været den, der har pyntet vildt op til påske. Jeg har hygget med påskeliljer, god mad, altid fået lam, kylling (stegt som gammeldags), og ja en frokost med sild påskebryg og snaps. Så traditionerne er da holdt i hævt.

Yngste pigen og jeg var i Ikea i fredags. Her var masser af pynt til den kommende uge, ingen af os følte trang til at købe, vi vil hellere købe lidt grene, pynte efter med påskeliljer, sætte lidt tete a tete i glas, eller blandtet i en dekoration. Måske lige lidt sjovt ned til lys og blomster i de store fade.

Yngstepigen er næsten færdig med indretning af lejligheden nu. Første gang hun bor i en  værelses lejlighed. Så nu er der plads til spisebord, sofa og tv bord. Glæder mig til at besøge hende, hun skal godt nok arbejde hele Påsken.

Her i byen, nok mere den bydel jeg bor, ved vi der vil være overbefolket. Holstebro Cup. Yngste pigen vil få meget travlt. Bydelen med alle skolerne bliver overbefolket, grupper af 10 – 20 børn/unge, går rundt og synger, taler råbende, griner. Kampstart er kl. 7.00, så ja, gå fra en skole, hen til en anden skole og spise, før turen går til hallen, hvor kampen skal spilles. Jo, deres godmorgen er tidligt 😉

Nu vil jeg tage endnu et skridt imod nogle helligdage.

No Comments

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.