Når jeg logger på min mailbox for nyhedsinformation bliver jeg så vildt diskussions hungrende. Jeg kan mærke det kribler og krabler. Det er jo vanskeligt at diskutere emner med sig selv, jeg kan ikke få flyttet min første reaktion. Jeg bor alene, derfor er der ikke lige en at tage diskussionen med, når børnene kommer forbi, så vælger jeg ikke at bombardere dem, de føler at de få, jeg bare gerne vil vende med dem er mere en rigeligt.

clip_image001

Der er alt for mange bakterier i meget af det hakkede kød, viser undersøgelse udført for Ekstra Bladet. Arkivfoto: Thomas Larsen

 

I dag her til morgen, kom en gammel nyhed for mig, jeg undre mig at det er til forside stof, og skal blæses så voldsomt op. Alle ved da, hvordan hakket kød er behandlet, hvis de købes i supermarkedet. Alle ved da, først ligger det i køleren som en steg, når salgsdatoen er overskredet, ligger det som koteletter, når denne salgsdato så er overskredet, ligger det som småkød, næste skridt er så det hakkede, til sidst og ikke mindst så er det medisteren. Det ved vi da som forbruger, og ja, jeg har da givet den viden med til mine børn. Derfor kommer det ikke som noget chok, eller nyhed for mig, eller min familie.

Der var en anden historie der var blandt emnerne jeg gerne ville diskutere.

clip_image002

Op mod 150.000 danskere vurderes at være så overvægtige, at de på bestemte betingelser kan komme i betragtning til en fedmeoperation. Foto: Colourtbox

 

Det er synd og skam der ikke er mere opbakning til at yde hjælp når det går galt, det løber løbsk for folk med vægtproblemer. At der ikke er netværk der kan bryde støtte og hjælpe til med at bryde den onde cirkel, der ikke støttes på en langt mere positiv måde end det der sker derude. Der bliver set ned på folk der lider af overvægt, der siges tag dig dog sammen til dem med overvægt, og det er jo præcis her det ydes den forkerte hjælp. For det er bare ikke sådan lige at tage sig sammen. Der er som oftest en eller anden årsag af psykisk karakter, der gør at vægten ikke lige er super perfekt.

Jeg ved jeg selv kæmper med en smule overvægt, ikke noget vildt, men en smule. For mig sætter det sig på maven, og det er bare så vanskeligt at komme af med. Jeg er super madglad, vil så gerne nyde et glas rødvin en gang i mellem.

Jeg husker da debatten omkring rygning var på sit højeste, da var der en i min omgangskreds jeg var meget uenig med. Jeg er fortaler for den indførte rygepolitik. Det min bekendt mente var, hvis han ikke måtte ryge, så måtte en overvægtig ikke spise is. Her var det jeg var meget oppe på mærkerne, at den overvægtige sidder og spiser is, kan ikke skade mig, eller andre omkring personen, men hvis min bekendt tændte en smøg, her ville jeg blive passiv ryger.

Jeg bliver så ked af det, når jeg ser et ungt menneske der er overvægtig, den mobning der er omkring det unge menneske, og ja den kommer ikke kun fra jævnaldrene, den kommer fra alle aldersgrupper. Sidder der et ungt menneske og ryger, så bliver der set op til vedkommende, det er midtpunktet. Der er langt større hetz mod overvægtige børn, unge voksne mennesker, end der er mod rygere, misbrugere af en eller anden art, selv småkriminelle bliver der set mere op til end de overvægtige. Derfor skrid ind lang tid før omkring vægtproblemer, hjælp med operationer lang tid før, hjælp de voksne der kæmper med, selv at gøre noget mod overvægten, stop denne hetz med tag dig dog sammen snakken, for det er lige så vanskeligt at ændre levevis, ændre livsstil, få mere motion ind i hverdagen, som at kvitte smøgerne, stoppe misbruget af alkohol, kokainen eller hvad misbruget end er. Stop denne hetz mod overvægtige, fej foran din egen dør. Støt op omkring dem i stedet for.

Ja, et emne omkring at nedsætte alderen for fedme operationen, får mig til at reagere, tænke på helt andre ting, jeg er jo enig, alderen for denne operation skal sættes ned.

No Comments

  • Jette 16. juli 2008 at 10:40

    Du får lige dagens store kram fra mig.

    Fedme er et stort problem for mange – jeg håber de selv trives med det – for selv om jeg er slank, så synes jeg det er lidt synd for dem. De fleste vil jo gerne tabe sig, men har problemer med det.

    SMIL til dig 🙂

    Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.