Tørklæde

 

Her i Danmark er der dage hvor debatten på det muslimske tørklæde har meget høj prioritet, andre dage er det meget neddroslet.

 

Jeg læser steder at dette tørklæde er  kvindeundertrykkende. Pludselig opstod en tanke fra et barn der er vokset op i 60érne og 70érne, (jeg er fra 1959), jeg husker vi var meget forskellige påklædt, og ønskede en kvinde at udstille sig selv med sminke, BH etc., altså en påklædning der signalerede et eller andet feministisk, da blev disse piger også betragtet som undertrykte i forhold til deres eget køn. Derfor forstår jeg ikke helt debatten. Dengang jeg var teenager, gik pædagogerne med tørklæde, den var lilla, den var bundet om hovedet, de havde ikke BH på, ingen sminke, for de ville vise at kvinder ikke var undertrykkede. Det er jo præcis derfor mange muslimer går med tørklæde, jeg ved der er en religion bag, ja, dog ved jeg også at det er langt fra flertallet af tørklæde bruger der beder 5 gange dagligt.

 

Jeg læser tit det er kvinderne fra det gamle kvindeoprør der følger trop med tanken om brugen af tørklædet, der bruger ordene undertrykkende. Jamen jeg ved mange følte sig meget skidt tilpas omkring kvindeoprøret. Mange ville gerne lige have lov til at bære lidt sminke, andre en BH, andre begge dele. Andre igen ville gerne klædes yndigt, og ikke bare et par cowboybukser og en sweater, en ble om håret, nej, en yndig kjole med lidt flæser, håret sat i en lidt lækker frisure, og ja, var de så lidt ligestillings oprørte i tankegangen, færdes der, så blev der virkelig set ned på dem, de skulle gå i uniformen. De kvinder der råber så højt i dag for at beskytte kvindeoprøret. Døm ikke alle over en kam. Selvfølgelig er der  kvinder med tørklæde der er undertrykte, det er der jo også den del danske kvinder der er.

 

Jeg er dansker, skal jeg fordi jeg er dansker elske kolonihavekulturen?

 

Jeg er dansker, skal jeg fordi jeg er dansker elske rødgrød med fløde?

 

Jeg er en dansker der er globaliseret, jeg spiser med pinde hvis jeg har lyst, elsker sushi, spiser af og til Thai mad, Italiensk mad, mexicansk mad. Kan da godt spise en hakkebøf med bløde løg dog kun hvis det bliver serveret. Opskrifter fra det danske køkken benytter jeg måske 1 – 3 gange om måneden.

 

Jeg er en globaliseret dansker, derfor må naboen gøre præcis som han/hun ønsker, bare det ikke er en kriminel handling. Han/hun må tro på den gud, der passer ham/hende.

 

 

No Comments

 • Anja ligenu 29. maj 2008 at 22:15

  Tænk hvis naboen skulle tage sit kors om halsen af hver gang hun skulle i Netto – eller jeg ikke måtte gå offentligt med mine øreringe fordi jeg tror at stenene i dem har en healende effekt! Det her kan ende galt.

  Debatten er en fadæse, intet mindre. Den er simpelthen et skalkeskjul for ikke at tage fat på erkendelsen af at vi kan berige, ikke bekrige, hinanden hvis vi turde åbne op!
  Senest har jeg hørt at der for første gang er taget tiltag til at fejre (enten afslutningen eller starten) på Ramadanen i officiel grad – på Rådhuspladsen i København. Nu er initiativet taget af en venstremand, og selvfølgelig med udgangspunkt i at det er fordi det skal formindske terror (endnu en stupiditet) men i bund og grund mener jeg at denne anerkendelse og mulighed for indblik i en anden kultur er vejen frem. For os alle!

  Reply
 • abildjyden 1. juni 2008 at 13:33

  Hej Anja!

  Jeg er dybt rystet over det ikke må fejres, altså Ramadanens afslutning/begyndelse. Jeg føler mig ofte umyndiggjort i mit hjemland.
  Jeg holder meget af at se, lytte, og medtage oplevelser fra andre kulturer, jeg ønsker ikke at være bundet til det vi altid har gjort, jeg vil meget gerne kigge lidt længere end min egen næsetib 😉

  Tak for din dejlige kommentar.

  Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.