Respekt

I fredags fik vi alle bekræftet det, som vi jo alle godt var klar over. Bjarne Riis var dopet. Hvem var ikke det i 1990 erne i cykelsporten?. Jeg nød virkelig at lytte til BS Christiansen, Tammi Øst, Peter Gade og Bubber. Det var så flot det de sagde. Bubber hævede endda stemmen, og fik gjort klart hvem der er synderen i dette spil, hvis det ikke stopper her, med denne bekendelse fra Bjarne Riis.
Jeg var på besøg hos nogle venner i går, her faldt samtalen jo også på doping skandalen i 1990 erne, cykelsporten. Vi var og er alle lidt håndbold freak, så Anne Dorte Tanderup og Rikke Solberg, der i dag begge er fuldstændig spoleret af gigt, det fik præstationsfremmende midler for at stilne smerterne, for at kunne præstere på banen, til OL – til VM og Til EM.
Jeg har nogle skønne børn. De to yngste har begge dyrket sport på højt plan. Jeg har ikke været som forældre flest. Selvfølgelig har jeg skubbet lidt til dem, hvis de ikke gad til træning, til kamp eller stævne. Jeg har også været lidt mobset hvis de valgte en aften med chips og cola, frem for en stor skål grønsager og frugt, hvis det var en periode hvor det ikke var gavnligt, hvis der skulle nåes nogle mål indenfor den sport de dyrkede. Jeg har hørt hvordan børn og unge mennesker bliver presset til det yderste, ikke kun for at nå egne mål, men også trænernes forventninger til deres sportsudøvere, klubbens forventninger etc. Mine børn har da begge følt sig meget presset udefra, flere gange, ikke kun en enkelt gang. Tænk over det.
Jeg har andre oplevelser tæt inde på livet ikke kun inden for sporten, hvor presset er ekstem. Jeg forstår godt mange har gjort noget det måske ikke lige var helt godt.
Det vigtigste du og jeg skal huske, det er respekt for det enkelte individ. Du og jeg må aldrig bebrejde, pace med negativ toneleje, pace for egen vinding, dunke folk med negative beskyldninger. Husk ros, konstruktiv pace, konstruktiv kritik. Dvs. begynd med et varmt smil, fortælle om at det gode, og forklare fejlene, med hvordan de kan undgåes næste gang, husk stadigvæk smilet og varmen i stemmen. Husk samtidig at alle kan ikke være dygtige til alting. Vi har alle ting der er fuldstændige tåbelige for os, men pære let for dig.
Mine de to yngste – sønnen kan noget på en fodboldbane, men skal han svømme vælger han en hund som konkurrent, han mener der ikke er den store forskel i svømmestilen. Datteren kan så svømme, men skal hun så være med på foldboldbanen for sjov, trækker hun sig tilbage til målet, og skal bolden fra målet beder hun ofte en af medspillerne komme tilbage og lave et udspark. Det er det jeg kalder selv erkendelse.
Jeg siger ikke mine børn har været fri fra at gøre noget der ikke er så okay, for det har de, men de har også fortalt det, og så var det det. Det kan vi ikke træde langhalm i. Livet går videre, fortiden er lagt bag os. Det er fremtiden der tæller.
En reaktion fra en der selv gerne vil leve efter devisen – lev i nuet og tænk nuet og fremtiden.

No Comments

 • Anita 1. juni 2007 at 13:38

   
  Halløj
  Jeg ønsker dig og dine kære en dejlig weekend.
  Jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvordan jeg skal forholde mig til Bjarne Riis.
  Men når jeg nu har haft nogle dage til at få det gennemtænkt, er min holdning.
  Umiddelbart lyder det ikke så slemt for nogle mennesker.
  Det var i forbindelse med hans job han gjorde det.
  Hvis der er andre der bedrager på deres arbejdsplads, så bliver de straffet.
  Nu har han holdt tæt med det i så mange år, så det burde han nok ha fortsat med.
  Fremover når han udtaler sig om noget, vil folk jo tænke:
  – kan man nu også stole på det.
  Jeg håber at du Karin har det godt
  Knus fra Anita
   
  KLIK HER

  Reply
 • Anita 1. juni 2007 at 18:40

   
  Hej gode ven
  Herfra Delfinerne skal lyde et ønske om,
  at du får en dejlig weekend sammen med familien.
  Knus og tanker fra Anita
   
  KLIK HER
   

  Reply
 • sus 8. juni 2007 at 15:26

  Hej hej Karin her kommer jeg med min lille weekend hilsen
  Håber du har det godt ????? kan du klarer varmen i disse dage / siger som så de FEDE må svede he he he
   

  …………………(…)………………(……..)……………(………….)…………(………………)………(….Skulle bare…)……….(.lige kramme….)………..(……dig..og……)…………(lægge en hilsen)………….(…smutter.)…………..()_igen ;o)_______…………()…………..()……()””()…(”( ‘o’ )..,-)_____)l’–.”=(o)===(o)=’
  KnuuZ*SUS*

  Reply

Skriv et svar