Skævvridning

Jeg bor i den del af landet hvor skævvridningen er meget tydeligt. Det begyndte både nord og vest for Holstebro. Mange virksomheder måtte fyre folk, måtte dreje nøglen om, grundet den meget omtalte finanskrise. Her i byen er mange mindre virksomheder ramt, og af de større, er det Vald. Birn, Slagteriet, og Færck.

Jeg læser at der mangler folk i Service sektoren, Social og sundhedshjælpere, Social og sundhedsassistenter, Folkeskolelærer, Pædagoger, Sygeplejesker. Det er jobs i lavtløns området, selvom der er rimelig hård uddannelse bag, samt der hviler store krav på de ansattes skuldre.

Jeg læser også mange af de fyrede specialarbejdere omskoler sig.

Jeg kender Folkeskolelærer, Social og sundhedshjælpere og Social og sundhedsassistenter der ikke kan få job, de går ledige. De 2 sidstnævntegrupper har ikke så mange fuldtidstjob, altså job på 37 timer. Men er man enlig forsørger, familie med hus og 2 biler, eller bare alene, så skal der en indkomst til på 37 timer,indenfor disse erhverv, så der kan komme mad på bordet, tøj på kroppen, og tag over hovedet. Lønnen er jo meget lav. Og manglen på folkeskolelærer er ikke her i området, det er i Østjylland, Sønderjylland, Fyn og på Sjælland.

Derfor opstår der igen en skævvridning af Danmark. Nordvestjylland har et lavt befolknings grundlag. Er arbejdsløsheden høj, er der for få skattekroner. Må virksomheder dreje nøglen, bliver der flere arbejdsløse. Og kan de så kun få jobs i Østjylland, så flytter vi jo, da den offentlige trafik er meget dyr, og kun kører i skoletiden. Selvfølgelig kan man selv kører til og fra job, men er afstanden for lang, så går det ud over børnene. Institutionerne har de berømte lukkedage, men de åbner jo først op af morgenstunden, og lukker midt på eftermiddagen, så transporten er der ikke plads til.

Det bliver en stor mundfuld at få skabt balance, den skal til. Ellers ender det med det Nordvestjyske ender som en stor naturpark, med enkelte urmennesker, det er dem der aldrig bliver syge, der overlever, små individualister.

No Comments

En kommentar her betyder meget for mig - tak