Sommerferie 2017 – En tiltrængt ferie

Tiltrængt ferie

Nu er der taget hul på sommerferien 2017. Den ligger som så ofte før i august, eller der hvor det passer bedst for mig i år. Og den er tiltrængt, meget tiltrængt, underligt nok mere end jeg havde forventet.

Opstart på ferien

Fredag hjem fra job købte jeg ind til en hyggestund med yngstedatter og familie. Vi lavede mad og spiste sammen, inden jeg trissede hjem for at få taget hul på ferien. Var brændt ud meget tidligt, og ja, vågnede så meget, meget tidlig lørdag, hvor jeg var ved frisør, og fik handlet ind til weekend. Resten af lørdagen og til søndag kl. 6.00 sov jeg mere eller mindre. Det var tiltrængt. Nu er der taget hul på søndagen, jeg kan mærke jeg er veludhvilet, for jeg kan tænke klart igen.

Forklaring

Har oplevet en 1½ måneds tid med masser af svimmelhed, syn med vildt meget flimmer, en mave med kronisk diarre, og sidst men ikke mindst en umådelig træthed. Jeg har fortalt om det, ja, og jeg ved godt der skal gøres noget ved det. Mine berømte 5 “R” ord. Ro, Ryddelighed, Regelmæssighed,(Rutiner), Renlighed. Men når man så pludselig ændre adfærd, altså bliver “A” menneske i stedet for “B” menneske. Og arbejdstiden er tilpasset “B” mennesket, og det at blive “A” menneske skaber uorden i de 5 “R” ord. Pyha, og ja, finder gamle minder frem der ikke lige var i min erindring. Det gør forvirringen total. Og forklaringen forkludret.

Erfaring

Ja, det med erfaring er vigtigt at have i mente, der kommer hele tiden små guldkorn dryssende, i dag kom der dog flere kilo dryssende, denne erfaring er meget vigtig, og derfor i en helt anden vægtklasse. Jeg tror nogle var klar over det, og hvor andre ikke kan se det overhovedet, for jeg har jo forsøgt at sige det på mange forskellige måder, har bare aldrig rigtig kunnet sætte det rigtige ord sammen, så både jeg selv og omgivelserne forstod. Jeg kender en der fik sat mine tanker i gang i fredags.

En viden

I så mange år jeg kan huske har jeg fungeret bedst i meget rolige omgivelser, at arbejde alene, gøre det selv og ikke med “pist” og stramme deadline. En skriftlig eksamensopgave lavet hjemme, blev klaret hurtigere end deadline, og med langt bedre resultat, end hvis jeg sad i eksamenslokalet sammen med mange. Der blev jeg aldrig færdig. Har aldrig tænkt over, hvad det fortæller om mig. Det skete her i weekenden. Og det som 58½ årig.

Uddybelse

Når jeg befinder mig i et åbent kontormiljø, en kantine, bliver jeg påvirket af alle lyde, lys etc. omkring mig. Har fået skudt en sætning i ærmet om jeg var nysgerrig etc., hvor jeg selv mener/mente jeg er sensitiv. Samtidig foregår min opladning ikke steder hvor jeg kan blive påvirket af lyde og synsforstyrrelser, jeg skal være i mit eget selskab, med minimal påvirkning. Så ja, jeg er jo også introvert. Hvor dette også bliver afvist af mange, da jeg samtidig er kommunikativ udadvendt og smilende.

Så jeg fandt et ord ambivert: Rummer træk fra begge sider- kan godt lide det sociale, men nyder også tid alene med sig selv.

Personlig beskrivelse

Så fra og med i dag vil der stå ambivert i mit CV, dog er det sociale i meget små grupper, er ikke til større selskabelige forsamlinger, jeg kan ikke overskue fuldt hus, er det så det korrekte ord altså ambivert? Det roder lidt rundt, for behøver jeg absolut blive placeret i en kasse. Har det bedst med at være mig, Mangler så bare at kunne beskrive det overfor dig og andre 😉

Ferie

Så er ferien skudt i gang

Eftertanke

Jeg har det godt trods ovennævnte. Nyder min dejlige familie, den indre ro, etc. Vælger min hverdag skal foregå med ro omkring mig, troede lige jeg skulle se lidt fodbold, men den larm der er fra tilskuer etc, kan jeg ikke rumme, og se det uden lyd er ikke så sjovt, så hellere lidt klassisk musik, stille og roligt, det er langt hyggeligere.

Så jeg vil nyde de kommende dage og her få jongleret rundt på det at være “A” menneske i stedet for “B” menneske.

2 Comments

 • Pigen fra landet 6. august 2017 at 20:12

  Selvom jeg ikke har det at slås med, som du har, så elsker jeg mit eget selskab. Jeg har gidt nok kollegaer på arbejdet, men de arbejder alle ude i det fri, på den ene arbejdsplads, og på den anden arbejdsplads, arbejder jeg på 1.sal og de andre nedenunder i et andet lokale. langt fra mig. Jeg slapper allerbedst af ved at gå ture, gerne i skoven.
  Rigtig god ferie. Vi selv er i øjeblikket i Aarhus, og i morgen går den videre, længere mod nord.

  Reply
  • Abildjyden 7. august 2017 at 10:50

   Heldigvis er der mange der elsker eget selskab, de forstår hvorfor jeg har det sådan, at jeg så har valgt forkert og ikke kunne udtrykke mig modstridende, gør det vanskelig at rette op. Heldigvis kender mine nærmeste mig, det er mere på arbejdspladsen etc. hvor det konflikter. Desværre er det ikke første gang/ første arbejdsplads, hvor det sker. Jeg må signalere noget forkert i arbejdsregi end i hverdagsregi.
   Tusind tak – Skønt med udflugter rundt i DK – trods vejret

   Reply

Skriv et svar