Et stykke garn med knuder

Hvorfor

Jeg kan godt beskrive mig selv som et stykke garn med knuder, til tider laver jeg et spin der bliver lige så indviklet som en knude på et stykke garn. Forsøger jeg at løsne en ende, strammes en anden. Heldigvis har jeg så mange skønne ting omkring mig, børn og børnebørn, natur, solskin, natur, så denne knude der skal løsnes, er blevet skubbet til side, desværre er det ikke altid den rette løsning, jeg skal være mere navlebeskuende end jeg ønsker, jeg må godt være mere mig – mig – mig end jeg er, føler bare det er alt for meget, vil hellere være der for dem jeg elsker.

 

Mit fravær

De omtalte knuder er årsagen til mit fravær på min egen blog. Min koncentration til at nedfælde tanker forsvinder. Jeg savner det at lade fingrene flyve hen over tastaturet, og fortælle om løste og fast, men forsøger jeg, kan jeg ikke holde mig til emnet. Det skyldes nok ikke kun den manglende koncentration, det kan jo også være fordi jeg ikke har skrevet længe. Derfor må jeg i gang med at løsne de knuder, der er medårsag til mit fravær.

 

Koncentration

Det er en underlig størrelse. Som jeg tidligere har fortalt, har jeg arbejdsmæssigt ofte haft jobs hvor jeg var blæksprutte, samtidig har jeg altid haft en god evne til at tale med kunder etc. Minusset er så, jeg kan det kun i en hvis periode, så vælter det hele for mig, da min koncentration ikke kan forblive intakt. Da disse opgaver kræver en hvis omstillingsevne meget hurtigt. Uanset hvad jeg gør med forebyggelse, så er min diagnose som kronisk udbrændt en afgørende faktor. Det gælder så også for fritidslivet. For jeg skal bevare koncentrationen, må jeg ikke tage forhastede beslutninger, jeg må kun kaste få bolde, der kan gribes forholdsvis hurtigt.

 

Håndtering af smerter

Jeg er jo i den heldige situation at jeg i efteråret 2015 besluttede at trappe ud af Tramadol, (der har lige været en udsendelse på DR2 omkring afhængighed og faren ved brug af dette smertestillende præparat).

Jeg var en der havde taget dem gennem rigtig mange år. Jeg kan mærke mine smerter, det kan jeg, de er der altid, jeg skal bare håndtere dem korrekt. Min hverdag skal bygges op som en to do liste, hvis jeg ikke gør det og det, så kommer der knuder på garnet.

 

En sammenfletning

Når koncentration og håndtering af smerter konflikter, skabes knuderne på garnet, det har jeg prøvet før, og vil møde igen og igen. Da livet ikke kun kan dreje sig om mig 100%, jeg vil gerne lidt andet i livet, og jeg ved, det ikke er muligt for mig, at skabe plads til min personlighed kontra mit helbred, da de ikke kan forenes 100%. Der sker noget i det øjeblik jeg står op om morgenen, rejser mig fra min mindfulness stund, går ud af min dør, kommer ind af den samme dør, eller ind af en anden. Den del af min personlighed er den jeg ikke har formået at ændre, ikke ved hvordan jeg skal ændre, da det er den der skaber knuder på garnet.

 

I dag lytter jeg så til

For at finde indre ro, koncentrationen på min fridag, sammen med jeg er lidt hårdt ramt af smerter og en svimmelhed rumstere, så er der gang i YouTube,  hvor jeg lytter til Relaxing Zen Music, får skabt et overblik, over knuderne, skrevet ned hvad de hver især indeholder, og hvilken handling der skal til for at løsne dem.

 

Bare rolig

Jeg har jo arbejdet med mig selv i mange år, jeg har ikke slået mig selv hjem til begyndelsen, jeg er blevet ramt af noget nyt, der skulle finde plads, greb i min hverdag, og det er det nye der gør knuden er blevet så stor, det er lige præcis den der gør modstand, når jeg løsner knuderne med koncentration og smertehåndtering, den gør gevaldig modstand, den er kommet samtidig med jeg forlod Tramadolen, jeg har været gennem mange undersøgelser, ingen har givet os en diagnose, og derfor griber vi i blinde efter hvad jeg skal gøre. Heldigvis ved jeg det ikke er farligt andet end det hæmmer mig, det tager nogle timer fra mig lidt kortere dag, da jeg har behov for lidt flere mindfulness stunder end du. Og det ligger fra jeg står op, og ca 3 timer frem. Stunden hvor jeg tidligere sad ved bloggen.

 

Og nu

Vil jeg nyde fridagen, nyde jeg fik det skrevet ned, tage stille og roligt vare på den liste der er blevet lavet.  En lille knude er blevet løsnet.

 

5 Comments

 • Catarina 16. juni 2017 at 23:07

  Jeg tror ikke at det er godt for dig at lave sådan et spin og så tilsidesætte det, for når sådan noget får log til at ligge for længe, kan det næsten være umuligt at får løsnet og det tager ekstra tid og kræfter. Jeg ved det selvfølgelig ikke, men det er bare noget jeg selv synes – tag det i opløbet inden det bliver for meget, også selvom det kan friste t skubbe fra sig og i stedet været sammen med dine kære.
  Håber du bliver spundet ud og kan nyde weekenden uden at skulle bruge ekstra kræfter. 😀

  Reply
  • Abildjyden 17. juni 2017 at 08:44

   Jeg er godt i gang med at få spundet mig selv ud. Jeg havde det bedre hvis jeg valgte at sige fra. Dog er der et punkt jeg ikke kan sige fra på, og det er min arbejdstid, fra kl 9.30 – 14.00. Arbejdede jeg fra kl. 8.00 – 12.00, ville jeg kunne håndtere det hele meget bedre. Når man som jeg har behov for hvil gennem dagen, og har svært ved det, hvis ikke der er et aflukket lokale, så giver det spin, for alt skal gå op i en højere enhed. Det var jeg ikke bevidst omkring da jeg fik jobbet, det er noget jeg har lært gennem de seneste godt 4 år. Det er arbejdstiden kontra hvil kontra fritid der er med til at skabe spin.
   Denne weekend der lige er taget hul på er en af de dejlige, har ingen aftaler, det er kun mig, så der kan blive fjernet en del på to do listen, samtidig vil vejret være med mig.

   Reply
  • Abildjyden 17. juni 2017 at 09:01

   Tusind tak for din omtanke – Som jeg lige skrev kender jeg årsagen til det hele er så knudret, jeg er glad for jobbet, og har det godt på stedet, det er kun arbejdstiden, og bliver det bedre med nyt job, skal igen til at læres op, ind i stoffet, lærer nye mennesker at kende, sige til og fra og omgivelserne skal kende mine signaler, og jeg deres. Pyha. Udfordringerne er jo valget mellem pest eller kolera 😉 – Jeg kan ikke have aftaler før efter kl. 16.30, og skal have fundet en løsning, så jeg kan have råd til bil. Jeg hvisker det kun lige til dig det med bil, for jeg er klar over det kan hjælpe mig meget.Jeg vil spare knapt 1 time på transport til og fra job. Arbejder udenfor myldertid. Når der skal handles kan det gøres 1 gang om ugen, tid og penge. Men husk på det er drømme 😉

   Reply
   • Catarina 17. juni 2017 at 09:06

    Ja en hel time vil i den grad gøre underværker og ikke mindst lette din hverdag. I dag er de små microbiler relativ billige få, med billig grøn afgift og 2, 5 og 7 års garanti. Jeg håber du finder midlerne og dermed får ekstra tid, som du så kan bruge helt for dig selv. 😀

    Reply
    • Abildjyden 17. juni 2017 at 09:45

     Det er præcis en lille microbil der bliver regnet på, talt om. Der skal være plads til autostol, så jeg kan hente og bringe børnebørn, og plads til en klapvogn i bagagerummet, så jeg kan have børnebørnene med på udflugt. 🙂

     Reply

Skriv et svar