Udsigt fra altandøren

Udsigt fra altandøren


Nu har jeg brug for at råbe det højt, skrige det ud.

Hvorfor tror nogle at “pisk” er den eneste drivkræft?

Det forstår jeg bare ikke.

I min verden virker “pisk” ikke. Her er det “kærlighed” der er drivkraften. Et smil, et klap på “skulderen”, positive tilkendegivelser.

Et blidt og kærligt skub er okay.

“Pisk” skaber frygt på sigt, frygt er ingen drivkraft, den er det modsatte, demoralisering. “Pisk” skaber ikke ægte vindere, den for det “grimme” frem i mennesket, det er mange dumme ting, alt efter hvorfor “piskene” har været uddelt.

“Pisk” fremelsker Jante. Jante får fat, både i det talte, skrevne og i tankerne.

Derfor er “pisk” demoraliserende.

En meget pudsig hændelse fik mig til at råbe

Det var ikke en eller anden politikker, der igen vil trampe på indvandre, de arbejdsløse, de syge, de gamle, børnene, de svageste i samfundet. Det var en person, der på mig, har så mange genkendelige karaktertræk, der matcher en tidligere chef. Jeg har dog ladet det være i tankerne i flere år. Han er en pengestærk, cykel interesseret tosse fra Rusland, der har købt et dansk pro tour hold. Han fik bægeret til at flyde over. At jeg bare ikke kan med typer som ham, er ikke fordi han har sparket på en kendt dansker, det er fordi han er højt råbende, pralende, ubehagelig, med både udtalelser og attitude. Hver gang jeg har set ham på skærmen, får jeg det skidt, zapper væk, og det er radio, tv eller for den sags skyld aviser.

Jeg tro alle ved hvem jeg mener, og han vil aldrig kunne få mig til at præstere, uden jeg, på grund af frygt, gjorde noget der ikke er okay. Fro frygt er en tung byrde, den er opslidende, ikke kun på psyken, men også på fysikken.

Jeg kan mærke at året i år, hvor vi skal til valg, bliver et år, hvor jeg enten skal zappe væk fra nyhedsstrømmen, eller få styrket mine sårbare sider, så jeg kan svare igen, fagligt, og med både psyken og fysikken i god behold. Jeg har valgt, jeg glæder mig meget til arbejdet med det.

Jeg har aldrig brudt mig om begrebet at trampe på, eller “piske”, for at få et resultat.

Jeg har aldrig brudt mig om Janteloven, og tankerne “du skal ikke tro du………..”

Nu har jeg ladet min “næse” komme frem…..

6 Comments

 • Madame 25. marts 2015 at 13:30

  Pisk fører kun til frygt og ikke noget godt! Jeg har det præcis som dig, og her er det “kærlighed”, der er drivkraften.

  Reply
  • abildjyden 26. marts 2015 at 08:02

   Og denne frygt kan resulterer i stress, depressioner, kronisk udbrændthed. Taler af erfaring, og derfor skulle jeg lige “råbe” 🙂

   Reply
 • Catarina 25. marts 2015 at 16:41

  Du har bare så ret Karin – det er nemlig noget af det værste at blive udsat for og jeg sætter en stopper for det så snart jeg støder på det. Ang. russeren, så er jeg nået dertil hvor jeg bare griner af ham, når han toner frem på tv. Der er ikke andet at gøre søde.

  Reply
  • abildjyden 26. marts 2015 at 08:21

   Mit bæger flød over først på ugen, og i går havde jeg brug for at “råbe”
   Du har fuldkommen ret, Russeren er bare en stor klovn 😉 og derfor kun til grin 🙂 Fik bare lige nogle minder frem, nogle af dem jeg har mødt på min vej, dem der har været brikker, der har ført til jeg er fleksjobber.
   Du ved jeg venter på noget, vi har talt om det tidligere, det er tæt på nu, jeg er begyndt at foreberede materiale, det rykker godt og grundigt rundt på det hårde hud jeg har fået, og rammer jeg lige der hvor huden er tyndslidt, er jeg alt for modtagelig, det bedste værn er at finde noget der fjerner fokus, i går var det at skrive det ned, og efterfølgende “råbe” 🙂

   Reply
 • Miri 25. marts 2015 at 17:27

  Pisk duer ikke – der er vi helt enige 🙂
  Jeg synes bestemt du skal lukke af for nyheds strømmen, hvis den ikke gør dig noget godt. Vi kan heldigvis selv bestemme. Jeg har også perioder, hvor jeg bare ikke magter al den negativitet.

  Reply
  • abildjyden 26. marts 2015 at 08:28

   Jeg er god til at slukke når jeg er lidt tyndslidt, dog er jeg nysgerrig, det har jeg altid været, er lidt blondine dum, tror på at de der tror på “pisk”, pludselig indser det var en fejl, og tilkendegiver det var en fejl, og nu indser det er “kærligheden” der er drivkraften.
   I går havde jeg brug for boksebolden, og “råbe” 🙂 – Det var skønt, nu har jeg det meget bedre 😉

   Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.