Tid til tanker

Mine tilgængelige radiokanaler

Hos mig er der tid til tanker – agurketid – ferie mode.

Kunne mærke et bestemt emne fyldte allerede inden ferien, der var dog ikke plads til at tænke dybere, og forklare hvorfor jeg tænker som jeg gør, omkring dette emne.

Medielicens er noget jeg betaler med glæde. Hvorfor tænker du? Jo, ser du, jeg er så træt af reklamer, så for at slippe for det, vil jeg gerne betale for medielicens. Jeg lytter meget til DR radiokanaler, mine valg er forskellige, alt efter mit humør, hvad jeg skal etc. Grunden til jeg vælger DR´s kanaler, jo, så slipper jeg for at hører en eller anden jingle for hvad Bilka eller en anden butik har på tilbud. Det “rager mig en høstblomst”, skal jeg bruge det de reklamere for, finder jeg det selv, og bruger nettet til at finde det billigste. Jeg kan mærke nu, at stressen i kroppen bare kan komme krybende, hvilket en reklamespot som oftest gør, i sær på mig. Ved godt DR selv laver reklamespot for sig selv rundt på de forskellige sendeflader, dem må de nu godt drosle ned.

Nu har der samtidig været en debat omkring besparelser indenfor DR – Søndagsfrokosten på P1, ca. 33.30 minutter inde. Der kom forskellige synspunkter frem, hvor jeg godt kunne se besparelser. Genudsendelserne kunne blandt andet ligges på dr.dk og være der altid, fremfor sende dem på DR1 – DR2 – DR3, vi streamer jo rask væk, så hvorfor ikke bruge disse muligheder. Jeg fik også en reaktion omkring lønninger, ikke at jeg siger de er for høje, ser vi på er organisationsplan, og der er for mange led fra generaldirektøren ned til journalisten, eller programværten, så er jeg sikker på der kunne ske en masse. ikke de 25% Dansk Folkeparti/Peter Skaarup tænker.

Det var lige lidt om de tanker jeg har gjort mig her i agurketiden, omkring et enkelt emne. Jeg er glad for public service kanaler, og foretrækker dem fremfor alle de andre kanaler – ved knapt hvad de hedder, for bare der er en enkelt reklame fra en virksomhed, så står jeg af. Ved der er flere som jeg.

PS: Jeg har også “reklamer og gratis aviser nej tak” på min postkasse. Jeg ønsker selv finde det jeg mangler, og herefter se hvor det er billigst.

 

 

 

6 Comments

 • Mette 11. august 2016 at 07:10

  Vi har også nej tak på postkassen men det er ikke fordi, at vi ikke kan li’ reklamer. Det er fordi de fylder og vi er dovne:o) Jeg har ikke noget imod reklamer, jeg vælger selv alligevel. Ang. licens så er jeg ikke glad for den. Vi ser ALDRIG ‘rigtig’ tv. Vi ser enten Netflix der har alt vi har brug for i film, serier, dokumentare m.m. Nyheder læser jeg på nettet. Vi er tvunget til en hulens masse kanaler i tvpakken, da min mand arbejder med fodbold og skal kunne se diverse kampe. Var det ikke tilfældet havde vi ingen tvpakke:) Vi ser og hører DR stort set aldrig. Så jeg ville gerne der var en billigere tv licens men er helt ok med en den er nødt til at findes. Sådan er der jo så meget:o) Fortsat go’ ferie til dig og nu skulle det blive varmere:) Læste jeg:)

  Reply
  • Abildjyden 11. august 2016 at 07:37

   Jeg ved mange har det som du, og især den yngre generation i forhold til mig. Jeg har blandt andet ikke Netflix. Tilkøbte engang TV2 play fordi jeg missede 20 minutter af en udsendelse jeg gerne ville se og jeg “glemte” at optage, det var dyr, da der af de 20 minutter var der 9 minutters reklame, og jeg ikke vil se.
   Jeg har haft faget marketing, og her lærte vi blandt andet hvordan vi skulle gemme skjulte hint i reklamer, så det fænger forbrugeren, kunne fortælle “stolpe op og stolpe ned” – Det var dengang jeg fravalgte/smed reklamerne direkte i containeren, i dag behøver de ikke trykke min, så slipper vi for forureningen af farvestofferne og ja, måske redder jeg et par træer i regnskoven, lidt “ringe i vandet” effekt.
   For mig er de tvungne tv-pakker også helt hen i været, der skulle vi alle have lige muligheder, og der kunne vælge til og fra efter vore behov, og det skal så ikke være bindende, da vi og vore behov ændres gennem livet.
   Jeg læste efterfølgende en god kommentar omkring for og imod betaling af licens penge
   Der er jo så meget vi betaler til som vi ikke bruger lige meget. Dem der ingen bil har benytter ikke vejene, dem der ikke har cykel benytter ikke cykelstierne, skal de der benytter disse så slippe billigere i skat.
   Du kender næsten talestrømmen, der var jo et hav af argumenter der blev benyttet. Den hurtige konklusion for mig blev, vi alle har noget vi er tvunget til at betale men ikke benytter, og hvor er det godt for dem der har brug for det, det er for mig velfærd.

   Reply
 • Catarina 12. august 2016 at 07:06

  Jeg har det præcis på samme måde om du – ønsker bestemt ikke reklamer ind over alt og ja, DR må da i den grad godt reducere i deres reklamer for egne ting, som jeg synes har taget alt for meget overhånd de senere år. De afbryder direkte udsendelser op til en TV-avis for at gøre plads til 5 minutter reklame for sig selv, det er ikke ok. Jeg bruger P1 i løbet af dagen, når jeg altså kører bil og hvis jeg kører bil om aftenen, så er det P2, som sender klassisk musik, det er godt at kører bil til.
  Vi har et “Nej tak” skilt på vores postkasse og det til både reklamer og aviser – synes der bruges for megt papir på det og jeg kan altid se de selv samme reklamer på nettet eller via en app.

  Reply
  • Abildjyden 12. august 2016 at 09:55

   Jeg tænkte lige på en tredie P8 jazz kanal der kun kan lyttes til via nettet/DAB radio, en kanal jeg også vælger – ellers er det som du P1 og P2.
   Jeg talte med en viden person omkring mine reaktioner på reklamespot etc. Det er ofte sensitive personer, og eller stressramte der bliver påvirket som jeg, og der er langt flere, der burde lytte til sig selv, fremfor følge strømmen. Jeg kunne ikke være mere enig. Det kan jo også ramme den enkelte, det er jo ikke kun naboen.

   Reply
 • Pigen fra landet 13. august 2016 at 20:25

  Jeg er bestemt heller ikke tilhænger af reklamer, men jeg er så heldig, at jeg bare kan ‘lukke øjnene’ og koncentrere mig om noget andet, strikketøj, læsning eller noget helt andet. Jeg har faktisk ikke styr på hvilke kanaler jeg hører og ser, hverken på radio eller tv. Reklamer sælger absolut intet til mig. På arbejdet hører jeg udelukkende musik, da jeg ikke kan følge med i debatprogrammer og andet.

  Reply
  • Abildjyden 15. august 2016 at 10:48

   Det er meget få der kan sige reklamer ikke sælger, det var blandt andet det vi lærte. Der ligger nogle spots du ikke møder med dit bevidste blik, men kryber ind i det ubevidste, og det er det ubevidste du ikke selv er herre over. Det er sejt du kan sige dig fri af dette.
   Skal jeg arbejde, læse eller lignende, så er det P2 – klassisk musik eller P8-Jazz der kører, eller som du nok har bemærket lytter jeg også til Reiki Zen Meditation Music. Er jeg i bevægelse er det debatprogrammer.

   Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.