Tiden iler

Jeg løber bagefter, og ja, det er bogstaveligt, er blevet bagefter. Heldigvis har jeg gang i flere tiltag der kan udbedre denne halsen efter.

En af årsagerne har jeg nu afgivet en ordre på, det skete i onsdags. Forrige onsdag var jeg til optikker, var godt klar over der var et eller andet der ikke var optimalt, har ikke været af sted siden sommeren 2008, dvs. 7 år, så svaret kendte jeg godt, at det var så slemt som det var, hm.

Jeg er langsynet med bygningsfejl og behov for progressive glas, da mine øjne meget tidligt viste tegn på, de havde behov for læsestyrke. Ændringen er Sph. Fra +3,25 til +4,25 og addSkærmbrill 2,25 til 2,50. Samtidig blev jeg også beordret til skærmbrille.

Gennem de år hvor jeg har været bruger af progressive glas, eller briller med glidende overgang, har jeg prøvet den billige løsning, en mellem løsning, men ak nej, kunne bare ikke tilpasse mig til dette brug, mine øjne og jeg kunne ikke enes med de besværligheder.

Mange vil sige det er da ikke så dyrt, se reklamerne fra blandt andet Louis Nielsen, men de glas de kan lave, selv de dyreste, kan ikke leve op til mine behov, jeg kan bare ikke se med dem, har prøvet. Derfor holder jeg mig til min brillepusher, de har altid levet op til mine behov, og lyttet når jeg ikke har kunnet se ordentlig. Når jeg så skal finde plads i budgettet til udskiftning, skal der være luft til det, derfor er der gået 7 år. Glæder mig.

Skærmbrillen er jo et hjælpemiddel, og da jeg er fleksjobber, kontaktede jeg selvfølgelig kommunen, wupti, fra den ene dag til den anden var det godkendt, så de briller skal følge mig, præcis som mousetrapper, pilates bold, fodskammel, og hvis jeg kommer et andet sted hen, hæve sænkebord. Så de følger mig.

Onsdag i denne uge afgav jeg en ordre på begge dele. Nu er der ventetid til glas lander, og er i sat de stel jeg har valgt. Ventetiden er lang, trods det kun er ca. 14 dage.

Min brugsbrille bliver en af disse 4

Min brugsbrille bliver en af disse 4

Grunden til jeg glæder mig er

Skal ikke løfte op i de “gamle” briller, så jeg kan bruge den nederste del til at læse med.

Skærmbrillen vil hjælpe mig i nakken, min hovedpine der.

Begge briller vil hjælpe mig med mindre trætte, måske til ingen trætte øjne, og træt i hovedet.

Jeg krydser hvad krydses kan.

6 Comments

 • Catarina 30. maj 2015 at 14:22

  Det bliver SÅ godt når de nye briller bliver klar. Der er ikke noget værre end ikke at kunne se og nå så du ligefrem kan mærke det så tydeligt som du har kunne den sidste lange tid, bliver det ekstra godt. Jeg tror virkelig også at den hovedpine, fra både nakken og øjnene stille og roligt letter når de nye “øjenkrykker” kommer i brug, forsvinder. 🙂
  Nu er der kun en lille uge til de kommer – og den kan kun gå for hurtigt. 😀

  Reply
  • abildjyden 30. maj 2015 at 18:09

   Det bliver så vidunderlig, og min “øjenpusher” var lige ved at love lidt for mig lidt for meget mht. det med hovedpine omkring øjnene, nakkesmerter og trætheden. Han smilede og vi aftalte bare det hjalp mig, så var det en stor gevinst.

   Jeg tæller dage 🙂

   Reply
 • Mette 31. maj 2015 at 08:39

  Briller er pokkers dyre men jeg har det lige som dig – jeg betaler gerne for at få nogle, som bare er i orden. Skulle jeg ‘bare’ have læsebriller kunne jeg sagtens finde på at handle hos Louis Nielsen, men ikke når det gælder briller jeg skal gå med hver eneste dag.

  Jeg har ikke 10.000-13.000 at putte i et par briller så jeg handler ved Profil Optik, hvor man kan betale over 2 eller 3 år – uden gebyrer og renter.

  Reply
  • abildjyden 31. maj 2015 at 09:12

   Mine nye løber også op i en pris på 10.200, får derefter ½ pris på stel, samt et beløb fra Danmark, så der var kun et lille beløb tilbage, da jeg havde en opsparing jeg kunne trække på (har fået varmepenge og el tilbage i år). Så jeg gør klar til jeg kan benytte den aftale du taler om næste gang.
   Min brillepusher er også med i Profil Optik kæden.
   Har en veninde der køber briller ved Louis Nielsen, hun var med mig en dag jeg var inde og få rettet briller. Jeg sagde jo tusind tak, og gik uden at betale, det undrede hun sig over, der var da både skiftet næsepuder og foretaget en ultralyd rensning, det koster. Jeg fik også fyldt min renseflaske op, og fik en ny pudseklud. Alt var gratis det undrede hun sig over. Det skal man betale ved Louis Nielsen. Da jeg kom hjem lavede jeg et overslag over de priser hun giver for den service jeg fik gratis, lavede et overslag og fandt faktisk ud af det er rigtig mange penge jeg, og du (Mette) sparer.

   Reply
 • Madame 31. maj 2015 at 14:05

  Det bliver vel nok dejligt for dig med de nye briller, Karin, og jeg tror bestemt, at hovedpinen vil forsvinde. Selv har jeg kun brug for læsebriller og kan derfor nøjes med Louis Nielsen, hvor jeg har fået lavet briller, som jeg er superglad for.

  Reply
  • abildjyden 31. maj 2015 at 15:05

   Jeg glæder mig også så meget Gitte. Det er alt for længe jeg har.

   Det er dejligt for dig du ikke har denne svaghed med synet, læsebrillen, tror jeg desværre alle får behov for med alderen, og er det kun denne, så tror jeg fint Louis Nielsen kan hjælpe.

   Reply

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.