Traditioner

Jeg har det svært med traditioner, meget af det er opblæst mediestund, en pengemaskine. Ikke nok med vi har julen, påske og pinse, der er af religiøs islæt, kristent livssyn. Nu har vi også fået fastelavn, valentinsdag, halloween,  hvad bliver det næste? De forretningsdrivende tjener styrtende med penge, til at markere disse traditioner, medierne har blæst det op, med masser af reklame, blikfang etc. For mig er det meget kvalmende.

Hvorfor er traditionerne endt med dette stress? – Hvorfor er det ikke bare en hyggelig stund sammen med familien, hvor der virkelig hygges med leg, spil, traveture, ja total afslapning i familiens skød. Traditionerne er blevet blæst op til meget mere end det reelt er tiltænkt, hvorfor er det blevet sådan at alle kæmper en kamp for at overgå hinanden, med den dyreste gave, den mest kreative middag, det vildt udsmykkede hjem, have, ja hus?

Ja, traditioner er blevet stressende frem for afslappende, afstressende, ro til sammenværd.

Mine tanker, mine ambitioner omkring traditioner, da betyder det sammenværd med de mennesker der betyder noget, hvis overskuddet er der, ellers betyder det total ro, afslapning, opladning til hverdagen. Er man træt, stresset grundet travlhed etc., ja, så behøver vi da absolut ikke lige være sammen og fejre en højtid, det er da meget hyggeligere at mødes, når der er ro i sindet.

Jeg har gennem mange år sagt “Rend mig i traditionerne”, jeg mener det stadigvæk. Jeg ved godt jeg har lavet et indlæg omkring jul, nærlæser du dette, ja, så kan du godt ane, det er af pligt og ikke af fornøjelse. Jeg har aldrig været typen der giver store gaver, det er tanken der tæller, og derfor er det gaver der er købt med omtanke. Jeg blæser ikke festen op til noget alt for stort, jeg har nydt at jeg hvert andet år har kunnet slippe for at være vært, dog nyder jeg at stå i køkkenet at kokkerere, så det er lidt selvmodsigende. Det der stresser mig den kommende jul er forpligtelser, det andre mener jeg skal gøre, jeg vil ikke gøre som andre mener, jeg vil kun gøre det, hvis jeg selv har lyst og energi.

Ingen skal diktere mig hvad jeg skal gøre og hvornår.

No Comments

Skriv et svar