Unge og alkohol

Alkohol 

Dette er et vanskeligt område. Jeg husker tydeligt skemaet da mine børn skulle svare. Ingen af dem havde drukket rigtigt. De havde alle smagt øllen min mand eller jeg havde i glasset, smagt rødvinen, ved et uheld, eller når storesøster stod selv og lavede shots, det var jo dengang vi selv knuste bolsjerne, ja, da var der en finger der smagte. Det har mine børn været ærlige om, og derfor spolere de spørgeskemaerne statistikker.

Min yngste datter trækker meget ned på statistikkerne, da nummer 2, Heidi, hun er 6½ år ældre end den yngste, blev konfirmeret, var der ved et uheld blevet skænket hvidvin op i glassene omkring børnebordet. Og ja, min den yngste har altid været hurtig, lidt meget nysgerrig, og den hvidvin smagte jo som hyldeblomst for hende. Når man er 6 år, ja, så skal der jo ikke meget til, hun ville både holde tale etc., selv om der var 50 gæster. Vi har alle gjort hende klar at hun var fuld. Derfor skrev hun ærligt i sin besvarelse at hun var fuld første gang som 6 årig. At der så gik 10 år før hun drak i selskab med vennerne, det er der ingen der kan se i statistikkerne.

Jeg er sikker på der er mange der har lignende fortællinger, derfor kan jeg ikke bruge mediernes omtale af unge og alkohol, den er ikke sandfærdig. Statistikker kan ikke skelne, og give nuancerne.

 

No Comments

Skriv et svar