USA kan have misset terrortrussel på grund af stavefejl | Nyheder | DR

USA kan have misset terrortrussel på grund af stavefejl | Nyheder | DR.

Denne artikel fik tankerne i gang. De var flere steder og hurtigt blev jeg klar over det skulle ud

Yngste ville på et tidspunkt gerne ind til politiet. Hun var i erhvervspraktik ved militæret, og planerne var der, drømmen blev slukket, et af optagelses kriterierne er minimum 10 i dansk retskrivning, og det uden hjælpemidler. Det er ikke muligt som ordblind.

ovenstående artikel viser sin tydelighed, hvorfor retskrivning er et kriterier her i Danmark.

Tankerne løb videre – Læste om en dansker der blev afvist indrejse til USA, da han var terrormistænkt. En helt almindelig kaukasisk mand/familie far/søn, på vej på drømme ferien med familien. Efter masser af dialog frem og tilbage, flere mdr. dialog, skyldes det, han har fået nyt mobil nr. fra TDC, et nummer der har været brugt tidligere, og det af en terror mistænkt. Så troede den uskyldige familiefar/søn at det bare var en formsag, men desværre. Engang stemplet, altid stemplet som terrormistænkt, trods det kun er mobilnr. der er årsagen, ikke personen.

Der er mange steder nye tanker for hvordan ting kan gøres, så fejlene formindskes,  ingen er fejlfri. Vi kan alle  lære at beklage fejlen, rette den på en fair måde, og få ændret de forhold, der har fremprovokeret fejlen.

 

8 Comments

 • Madame 26. marts 2014 at 13:46

  Ja, jeg har også læst nogle af artiklerne om folk, der er blevet nægtet indrejse, alene fordi de har et telefonnummer, som har tilhørt en terrormistænkt. Det er virkelig tankevækkende …

  Reply
  • Abildjyden 27. marts 2014 at 06:56

   JA det er tankevækkende. Tidligere da vi skiftede teleselskaber, var det også skifte af mobilnr. Heldigvis kan vi slippe for det i dag, men har andre haft det nr. vi har i dag hm……. Hvem var det der havde det? Troede der var noget med forældelsesfrist, men det siges det er, en gang og altid.

   Reply
 • Tina Liel 26. marts 2014 at 19:16

  Hold da op hvor surt for ham! Og lige pludselig kan man se hvorfor retskrivning er vigtig 😉 Hvad laver yngste så istedet?

  Reply
  • Abildjyden 27. marts 2014 at 07:02

   Ja det er surt.
   Yngste læser til pædagog med en double degree. Det er hende der læser 3 og 4 semester i Rumænien. Det ekstra hun får med, udover det at læse i udlandet er psykologi på højere niveau end hendes medstuderende herhjemme i dk. Hun vil kunne gå direkte ind på kandidat psykologi studiet, det vil hun ikke, pt. det vil være en kombination af idræt og ernæring hun vil bruge for social udsatte.

   Reply
 • Annemette 30. marts 2014 at 14:38

  Små fejl kan have store konsekvenser. Det er skræmmende at tænke på, at man kan komme i store vanskeligheder p.g.a. små fejl som ikke engang er ens egne og at det kan ske for alle…

  Reply
  • Abildjyden 2. april 2014 at 08:44

   Desværre ja. Det er jo ikke kun de tilfælde jeg her har nævnt, der er mange flere tilfælde, hvor en lille fejl kan have en stor effekt på livet og hverdagen.

   Reply
 • Catarina 9. april 2014 at 17:54

  Det er altså for vildt at noget sådan kan ske, det er bare ikke ok – man kan også se terror hvor som helst, hvis man vil. :-/

  Reply
  • Abildjyden 10. april 2014 at 01:42

   Jeg er rystet over det kan ske, præcis som du. 🙁

   Reply

Skriv et svar