Vinter i Danmark

Vinteren 2009 – 2010 – December og januar har indtil videre levet op til gamle ordsprog. I sommer bemærkede jeg hvor mange bær, samtlige buske bar. Det siges naturen kan forudsige vejret.

Snemængderne har været forskelligt fordelt rundt i Danmark. Medio december var der masser af sne rundt i Danmark, her var det ikke det store, og denne historie har jeg allerede berørt. Den 22. december fik vi så en masse sne. Det skete igen den 25. december. Det hele blev liggende, da kuldegraderne sørgede for dette. Så da Nordjylland, Nordvestjylland blev ramt den 5 – 6 januar, så var vi yderkanten for de store mængder.

Min altan den 6. januar om morgenen

Snedrive på en parkeringsplads

Der kom meget mere sne end det der ligger på min altan, dog føler jeg det giver et indtryk af, vi blev ikke snydt, selvom vi ligger i yderområdet. Snedriven er fra en lille parkeringsplads, ved et boligkompleks ikke langt fra mit arbejde.

Pudsig nok hører jeg nu alle skeptiker for tanken omkring den globale opvarmning. Nu når det lige er koldt pt., så mener de vi godt kan afblæse al den klima debat. Her er jeg ikke helt med, for hvorfor er det blevet varmere både på den nordligste halvkugle og den sydligste, det er en risiko, disse 2 måneder Eurupa nu har mærket til kong vinter.

Jeg er lidt ambivalent pt. Jeg elsker vinter. Denne type vinter vi har nu. Er vild med masser af traveture, lege og sjov. Modsat er min krop ikke så begrejstret for kulden. Jeg fryser meget. Så jeg har fuld fart på varmen herhjemme, og jeg udskiller på den måde, alt for meget CO2. Jeg bor til leje, og her er ikke super isoleret. Heldigvis er projekt isolering i gang.

Nyder en dejlig vinter – en vinter der vil blive husket. Sidst jeg hyggede mig med så meget sne var i februar 1996. Sneploven stoppede søndag den 18. februar omkring kl. 15.00, der hvor jeg boede, og vendte tilbage igen tirsdag den 20. februar omkring kl. 15.00. Min yngste datter fyldte 8 år, mandag den 19. februar. Hun havde glædet sig til at dele slik ud i klassen, så hun var skuffet, og ja, hun kunne ikke lege i sneen, for hun kunne ikke bunde, derfor skulle hun blive indenfor. Onsdag da jeg så tog bussen, rute 114 mellem Viborg og Århus, fik jeg en stor oplevelse. Ved Svendstrup kørte vi i en tunnel af sne, driverne var meget højere en bussen, og det til begge sider.

No Comments

Jeg vil nyde din kommentar, tusind tak. Jeg svarer også på kommentarer til gamle indlæg. Din kommentar vil skabe liv og glæde.